Ψάρι στη λαδόκολλα

Για 4 άτομα | Χρόνος 30’

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο ή κουτσομούρα ή τσιπούρα ή όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Λεμόνι σε φέτες
Θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κομμάτια λαδόκολλα
4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Θα φτιάξουμε ατομικά πουγκάκια με το αλομινόχαρτο και τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες.
Ραντίζουμε τα φιλέτα ψαριών   με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.
Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Προστέτουμε στην επιφάνεια τις πιπεριές και τις ντομάτες, το θυμάρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι επιπλέον και λίγο λάδι.
Κλείνουμε σα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα, όπως κάνουμε κόθρο στις πίτες. Πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει –είναι πολύ βασικό να μη χάσουμε υγρά από τη λαδόκολλα.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα πουγκάκια μας πάνω σε λαμαρί να. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240οC για 15΄.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.
Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα, να βγει ο ατμός και προσέχουμε τα δάχτυλά μας γιατί καίει πολύ! Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα ψάρια σε πιάτα περιχύνοντας με τα υγρά τους.

, , , ,