Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, μπέικον και βασιλικό

Για 4 άτομα | Χρόνος: 30’

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς
750 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
30 γρ. βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
βασιλικό για το σερβίρισμα
30 γρ αποξηραμένο μπέικον
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε για 5′ τις γαρίδες. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζετε αλλά δεν πετάτε το νερό τους.
Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.
Μόλις γίνουν διάφανα προσθέτετε τις γαρίδες.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο ζωμό από τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για περίπου 5′, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, αλάτι και τον υπόλοιπο ζωμό από τις γαρίδες
Βράζετε τα σπαγγέτι γύρω στα 8′ έτσι ώστε να είναι al dente
Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύετε, το αποξηραμένο μπέικον και τα φύλλα βασιλικού.
Προτείνουμε: Για την απόλυτη θαλασσινή γεύση μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας, μελάνι από 1 – 3 σουπιές, το οποίο προσθέτετε μαζί με τις γαρίδες. Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο.

, , , , , , ,