Γαυροκεφτέδες

Υλικά
4-5 φιλέτα Γαύρου Γουρλομάτη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κ.γ φρέσκο δυόσμο
1 κ.γ θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι ούζο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μαύρο πιπέρι
4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (αφού το έχουμε βρέξει και στύψει)

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ψιλοκόβουμε τα φιλέτα γαύρου, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, και τον δυόσμο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσαφί αποτέλεσμα. Τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Tips
Αν θέλετε, δεν προσθέτετε καθόλου αλάτι. Η αλατότητα του γαύρου θα κάνει γευστικούς τους γαυροκεφτέδες σας.