Αστακομακαρονάδα με λιγκουίνι

Υλικά για 2 άτομα | Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

800γρ. – 1000γρ. Aστακό
500γρ Λιγκουίνι
2κ.σ. Ελαιόλαδο
10 Ντοματίνια
1/2 δέσμη Κρεμμυδάκι φρέσκο
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 ποτήρι Άσπρο ξηρό κρασί
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζάνια Ντομάτες
1κ.γ Ντοματοπελτέ
1 Πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε μια κατσαρόλά για το βράσιμο του αστακού. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει βάζουμε μέσα τον αστακό και βράζουμε για 7 με 8 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε λίγο από το ζωμό του για να προσθέσουμε στη συνέχεια μέσα στη σάλτσα.
Καθαρίζουμε προσεκτικά τον αστακό από το κέλυφος και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις δαγκάνες τις κρατάμε ολόκληρες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον αστακό, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντοματοπελτέ, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Όταν δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

, , , ,